Search
Close this search box.

ریگستان

نوشته‌های شهزاده سمرقندی

Аз нигох хушам омад!

نیگاه هفته نامه تاجیکی

از نیگاه خوشم آمد! این هفته نامه غیردولتیی تاجیکی در چند شماره خود رهبران دولت های مشترک المنافع را در قالب فتبال بازهای دراورده است، که در
حال همله به همدیگر هستند اما به روی خود نمی آورند. برای من تاجیک جالیبی کار در این جاست که بی بی سیی ازبکی این تصویرهارا با شرح کامل در سایت خود نشر کرده است. این یعنی مطبعات تاجیک با آن همه درگیریهای خود باز هم بالا تر و آزادترو با جرعت تر از مطبعات ازبک استد. ای کاش یا ازبکی و یا تاجیکی را می خواندید ومی فهمیدید و  از طنز زیرنویسهای این عکس ها لذت می بردید.

به هر حال به این جا سری بزنید 

17 پاسخ

  1. اي رفيق
    دست روي دلم نذار كه خونه
    درد همه ما استعمار برادر خوب تاجيكم
    من متولد لطف آباد هستم با عشق آباد تنها 45 دقيقه فاصله داره من ايراني تو تاجيك ..
    مهم دلهاست

  2. با درود فراوان . پیک نیگاه عکس دیدنی ای را به چاپ رسانده است . در میان این مردان تنها چهره ی زیبا ، و باوقار و آرام و دوست داشتنی سرور دولت امامعلی رحمانف را شناختم . نزدیک به چهار سال پیش ، این مرد با فرهنگ و میهن پرست به ایران آمد . وقتی دیدم به این زیبایی پارسی گپ می زند ، شگفت زده شدم . بعدها فهمیدم که او یک مرد خارجی نبود . بلکه یک هم میهن بود . در واقع من هیچ ناهمسانی ای میان خودم به عنوان یک ایرانی و آقای رحمانف نیافتم که بخواهم او را یک خارجی بانمم . البته او مرد بزرگی است که کارهای فراوانی در راه پاسداشت فرهنگ ایرانی ( آریایی ) و زبان پارسی انجام داده است و می توان گفت دِین خود را نسبت به بزرگان ایرانی مانند فردوسی بزرگ ، پور سینا بخارایی ، ابوریحان بیرونی ، پادشاهان فرهنگ دوست سامانی و پیشتر از همه ی اینها نسبت به کورش بزرگ ، داریوش بزرگ ، آریو برزن ، سردار سورن ،خسرو انوشیروان دادگر و … ( که همه شان در راه شکوه ایران کوشیده اند ) اَدا کرده است .
    از دیدگاه من آقای رحمانف ادامه دهنده ی راه این بزرگان بوده است . آقای رحمانف بنده با جان و دل از شما سپاسگزاری می کنم . ولی در ایران امروزی سالهاست که سیاستمداران جز چاپلوسی و ظاهر سازی و به خود اندیشیدن کار دیگری بلد نیستند (چه پیش از انقلاب 1979 و چه پس از آن ) . سیاستمداران یا غربزده بوده اند یا عَرَبزده . و برای ایران هیچ کاری نکردند . امیدوارم این سیاستمداران از آقای رحمانف یاد بگیرند . با سپاس
    човид бод ирани бузург Зинда бод окои рахмонуф

  3. با درود به شمـا
    بسیار جالب است و جای تفکر دارد. جهان میدان تاخت و تاز قدرت‌هایی است که روزگار و زندگی مردمان عادی را میدان و صحنه‌ی کارزار خویش ساخته‌اند. آنانی که به ظاهر دشمنان یکدیگر و در پس پرد‌ةایی پولادین پنهانند و مردمان بی‌گناه طعمه‌ی هوس‌های نابودی ساز آنانند، به مانند تیم‌ها و گروهایی هستند که هرچند به ظاهر با یکدیگر سر ستیز دارند، اما در پنها همهگان رشته‌ی یک پیوند منفور و کثیف‌اند. اشکال متعد آنان تنها نشانه‌ی پستی، دنائت و مردم‌سوزی آنان است. یکی با دندان می‌درد، دیگری با چنگال، و آن دیگر با لبخندی ریاکارانه، آن دیگر با دین و مذهب، و در نهایت همه یک کار می‌کنند و به نام دموکراسی و آزادی همه‌گان را به بند و اسارت جهانی می‌کشند. زندانی وسیع و گسترده که دیگر کسی دیوارهایش را به سادگی نمی‌تواند ببیند. شاد باشید

  4. خیلی دلم می خواهد که حرف های دلم را به «سمرقند.ملکوت» بفرستم . ولی انجام این کار یعنی فرستادن مطالب به رویه ی اصلی (صفحه ی اصلی ) این تارنما (سایت ) ناممکن است . به ناپار راهی ندارم جز اینکه حرفهای دلم و مطالب را وارد بایگانی دیدگاه ها کنم . شاید مطالب فرستاده شده به بایگانی دیدگاه ها هیچ ارتباطی به مطلب اصلی (که از سوی خانم شهزاده سمرقندی فرستاده می شود ) نداشته باشد ولی همانگونه که گفتم حالا که نمی توان به صفحه ی اصلی « سمرقند . ملکوت » مطلب فرستاد ، بهتر است که مطالب مان را وارد بایگانی دیدگاه ها کنیم . (در نبود گوشت چغندر سالار است یعنی حالا که به صفحه ی اصلی دسترسی نداریم بهتر است به بایگانی دیدگاه ها متوسل شویم . ) شاید این مطالب بی ارتباط (و شاید در عین حال جالب ) رنجش خانم شهزاده را در پی داشته باشد که امیدوارم اینگونه نیاشد . خانم سمرقندی اگر این کار آزردگی شما را در پی دارد خواهشا ما را آگاه کنید تا دیگر این کار انجام نشود .
    ХОКИ ПОИ ИРОН ВА ИРОНИ ХАСТАМ

  5. نام پایتخت ترکمنستان « اشک آباد » است نه « عشق آباد » چرا ؟ آریایی ها پس از ورود به ایران به سه دسته بخش بندی شدند .که دسته ای از آنان به شمال خاوری ایران ( خراسان و فرارودان امروزی ) رفتند . نام این گروه پارت بود . اشکانیان که 470 سال بر ایران فرمان راندند نیز از همین قوم برخاسته بودند . نام اشکان که امروزه پارسی زبانان بر فرزندان خود می نهند نیز مربوط به هین قوم است . « اشک » واژه ای است که مردمان این قوم فراوان به کار می بردند .شهر عشق آباد نیز اشک آباد نام داشته است که کم کم با نفوذ تازیان به خاک پاک ایران ، نام این شهر نیز مانند بسیاری از شهرهای دیگر اندکی تغییر کرد . نام کشور عراق «اراک» بوده ، نام پایتخت آن نیز بگداد به معنی خداداد بوده است که امروزه ،شوربختانه واگویش آن تغییر کرده است . اصفهان ،اسپهان بوده / آذربایجان، آذرآبادگان بوده /نام بخارا ، نوبهار (نام یک معبد زرتشتی ) بوده که تلفظ مغولی آن بخاراست/ تبرستان ، تپورستان بوده / فارس ، پارس بوده و … نام زبان ما هم پارسی است نه فارسی . با سپاس
    Иран намат човид бодо

  6. برخی از واژه ها که ظاهرا از زبان های اروپایی به زبان پارسی راه یافتند و برای آنها « واژه های برابر » پیدا می کنیم ، ریشه ای ایرانی دارند . در واقع این واژه ها از زبان از زبان ما به زبان های اروپایی رفته اند. برای نمونه واژه ی موبایل در زبان ایرانیان باستان در چم (به معنی ) همراه بوده است . واژه ی بانک نیز ایرانی است که امروزه به صورت « بنگاه » واگویش (تلفظ ) می شود . با نگرش به جشن « میِد یارِم » که از جشن های باستانی ایرانیان است و در چم جشن نیمه ی سال است می توانیم بگوییم که دو واژه ی mid وyear نیز ریشه ی ایرانی دارند . ( مَیِد= mid = نیمه ) (یارِم = year = سال)
    Ирони барои миханаш мимирад

  7. درود بر شما هم میهن و هم نژاد تاجیک
    ما ایرانیان این سوی مرز هیچگاه خودمان را از شما جدا نمی دانیم هرچند که دسیسه های استعمار میان ما جدایی افکند و شما را اسیر نمود،اما عشق به ایران و ایرانی و فرهنگ رخشای ان تا ابد در دل ما زبانه می کشدو به انتظار روزی هستیم که این دوران اسارت به پایان برسد و باز در کنار یکدیگر باشیم. این تنهای آرزوی پان ایرانیست هایی چون من است.
    پایدار و پیروز باشید
    پاینده ایران

  8. chera enghad kam be site matlab mifrestid khanume samarqandi.ma hamishe montazerim vali guya entezarhaye ma sudi nadare . shoma bayad daste kam har 2 ruz 1 bar be site jastar ( matlab ) befrestid. ba sepase faravan. javid iran…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *